måndag, juli 05, 2010

Vingården Haskell öppnar restaurang
För en tid sedan skrev vi om när Björn och hans gode vän besökte Haskell Wine Estate obokat i mars i år. Besöket resulterade i en massa härliga viner som forslades hem i bilen, men också två sålda exemplar av vår bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika". Det var vingårdens ägare i egen hög person som köpte böckerna och de skulle ges i present till två av hans svenska goda vänner. Dessa vänner var minsann inga mindre än Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf och skådisen/kocken/kokboksförfattaren Per Morberg.

Nu har Haskell öppnat en restaurang på vingården som snabbt blivit ”The talk of the town” i vindistrikten. Restaurangen har fått namnet ”Long Table Restaurant” och Executive Chef är ingen mindre än Corli Els som tidigare innehade samma befattning på Guardian Peak, en av våra favoritkrogar som ligger i samma dal som Haskell på Annandale Road.

Som hörs på namnet så utmärks restaurangen av sina långbord. Här ges alltså ett utmärkt tillfälle att samla alla vänner kring ett bord, eller att träffa nya spännande middagskamrater på ett nytt, betydligt intimare sätt. Menyn består av vad Corli för tillfället känner för att laga, och inspireras av de säsongsfärska råvaror hon får tag i. En stor succérätt som hon redan lagat några gånger är en tydligen helt makalös svampravioli med tryffelgrädde. ”Fuck-me-sideways ravioli” har den helt ekivokt döpts till i rapp folkmun – hejåhå!

Vi ser med spänning fram emot ett besök när vi återvänder i oktober. HÄR hittar du restaurangens hemsida, där du även finner Månadens Recept från Corli - just nu är en förförisk Chocolate pot au creme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar