söndag, mars 13, 2011

Födelsedagskalas och skördefest på Eikendal

Eikendal Wine Estate firar 30 år sedan gården köptes av den schweiziska familjen Saager 1981 och gjordes till den fina vingård den är idag. Dessutom är det dags för den årliga skördefestivalen. Dessa båda begivenheter har man valt att fira med en riktig festhelg i dagarna två, den 26e och 27e mars. På lördagen blir det fokus på jubileet med en musikfestival med artister som välkände Jakkie Louw. Showen startar kl 17 (insläpp från kl 15) och biljetter för R120 köpes via Computicket - du kommer till rätt sida genom att KLICKA HÄR!

På söndagen hålls skördefesten med roliga aktiviteter som druvtrampning, traktorturer, ansiktsmålning, fiske, vingårdsgolf (?!) och levande musik. Eikendals vin plus "skördeinspirerad mat" finns förstås att köpa. Grindarna öppnar kl 10 och det nya vinet "döps" vid en ceremoni kl 12. Inträde kostar R60, vilket inkluderar ett glas och barrel tasting. Biljetter kan köpas i förväg på Eikendal eller vid grindarna på söndagen.

Mer om båda dagarna kan du läsa HÄR!

Vi var på Eikendal igår och provade bl a deras Merlot som fått 4,5 stjärnor i Platter's South African Wine Guide 2011. Det blev en riktig favorit för oss som dessutom säljs för måttliga R80. Missa inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar