Vår husläkare här i Somerset West påpekade för en tid sedan att vi båda har lite höga kolesterolvärden. Lätt hänt här nere när restaurangerna lagar så högklassiga och prisvärda läckerheter och det blir ett antal restaurangbesök per vecka. Men han erkände snabbt att han själv har samma problem, eftersom han älskar att äta gott. Kontentan blev att han satte oss på samma kolesterolsänkande tabletter som han själv knaprar i sig för att kunna fortsätta med alla härliga restaurangbesök. Hejåhå!
Han känner också till boken vi skrivit om våra favoritrestauranger i vindistrikten och avslutade med ett tips om sin egen favoritrestaurang, Le Bon Vivant i Franschhoek. Vi blev förstås mycket intresserade, speciellt som vi aldrig varit där.
Så härom kvällen tog vi med oss vännerna Birgitta och Rolf N och styrde kosan mot Franschhoek och Le Bon Vivant. Förväntningarna var förstås väldigt höga. Men döm om vår förvåning när vi mot slutet av kvällen kunde konstatera att detta var det bästa vi upplevt här nere på mycket länge!
Så härom kvällen tog vi med oss vännerna Birgitta och Rolf N och styrde kosan mot Franschhoek och Le Bon Vivant. Förväntningarna var förstås väldigt höga. Men döm om vår förvåning när vi mot slutet av kvällen kunde konstatera att detta var det bästa vi upplevt här nere på mycket länge!
Läs mer om vår underbara gourmetupplevelse genom att klicka på Läs mer >> här nedan!
Vi fann:
* förstklassig gourmetmat med vackra konstnärliga uppläggningar
* strålande service av trevlig, uppmärksam, snabb och kunnig personal
* en stilren, lugn miljö som inbjuder till romantiska middagar
* en charmig trädgård med vackert dukade bord, perfekt lämpat för en ljummen kväll i gott sällskap.
Ägare och chefskock holländska Pierre Hendriks skapar sagolikt goda och vackra läckerheter i sitt öppna kök. Vi kan varmt rekommendera den mycket prisvärda avsmakningsmenyn som kallas ”Surprise Menu” i kombination med utvalda glasviner. Vilken höjdarupplevelse!
Surprise Menu at Le Bon Vivant Garden Restaurant
1. Salmon gravalax w seared tuna and mango salad
2. Foie gras and duck served w beef and pork terrine and piccalilli sorbet
3. Prawn sushi served w panfried prawn and scallop
4. Springbok loin and shank served w butternut purée and apple/bean salad w espresso & fig sauce
5. Almond and vanilla soufflé, mango sorbet and chocolate tarte.
Matching wines
1. Pierre Jourdan “Tranquile”
2. Haute Espoir “Semillion”
3. L’Ormains “Pinot Grigio”
4. Chamonix “Rouge”
5. Slanghoek “Muscadel”
Pris: R360 för menyn, R485 inkl vinpaketet.
I väntan på maten serveras gott bröd med små delikata "röror" och förstås en aptitretande amuse-bouche.
Le Bon Vivant har öppet för lunch och middag alla dagar utom onsdag, och ligger på nr 22 Dirkie Uys Street, första parallellgata till vänster om huvudgatan i Franschhoek. Bord bokas på tel. +27 (0)21-876 2717. Menyn är densamma för lunch (kl 12-14, därefter lättare rätter) och middag, även Surprise menu.
KLICKA HÄR för att komma till restaurangens hemsida!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar