fredag, mars 18, 2011

Jazzfestival i världsklass

Nästa helg, fredagen den 25e och lördagen den 26e mars, är det för tolfte året i rad återigen dags för Cape Town International Jazz Festival inne på, och på utomhusscener omkring, Convention Centre i Kapstaden. Festivalen rankas som den fjärde största och bästa jazzfestivalen i världen.

Cape Town Jazz Festival har under åren vuxit till ca 34 000 besökare årligen och är en härlig musikfest med ett 40-tal högklassiga artister från både Sydafrika och resten av världen. Musiken spänner över genres som jazz, soul, rock, funk och pop och lockar publik i alla åldrar.

Earth, Wind & Fire
Vi var på plats på förra årets jazzfestival och fick oss till livs en musikupplevelse att leva länge på. Trots det stora antalet besökare upplevde vi det inte som trångt och stökigt, utan helhetsupplevelsen blev verkligen positiv. Höjdpunkten förra året var välkände George Benson, och i år har arrangörerna lyckats boka in inga mindre än legendariska gruppen Earth, Wind & Fire från USA som hududattraktion!

Festivalen tjuvstartar redan på onsdagen den 23 mars kl 17 med en gratis utomhuskoncert på Green-Market Square, med flera av artisterna från helgens festival, bland annat välkända sydafrikanska gruppen Gang of Instrumentals.

Läs mer på festivalens hemsida genom att KLICKA HÄR!
Och biljetter köpes via Computicket HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar