tisdag, mars 08, 2011

Longridge härligt restaurangtips!

Eva L tipsar om en mycket bra nykomling bland vingårdsrestauranger, nämligen Johan's på vingården Longridge Wine Farm. Så här skriver Eva:

"Longridge ligger på väg R44 ganska nära Somerset West.
 Man åker upp grusvägen Eikendal Road på höger hand alldeles före vingården Eikendal (om man kommer från Somerset West-hållet) upp till ett hus med stort blått tak. De har nämligen startat i december en ny restaurang, ”Johan's”, och byggt om hela huset jättefint med underbar utsikt och terrass. 

Här finns också en massa härliga krydd- och grönsaksodlingar runt huset där kökspersonalen går ut och hämtar färska varor till matlagningen. Vi har varit väldigt nöjda med maten bägge gångerna vi varit där. De har stängt på onsdagar och torsdagar men öppet för lunch och middag fredag, lördag och måndag. Endast lunch på söndag och tisdag. Telefonnumret är 021 855 2004/5 för bokning av bord, eller mejla till restaurant@longridgewines.co.za

En av våra hyresgäster till vår lägenhet tipsade oss om denna vingård nyligen, Lennart och Majda G från Göteborg. Lennart sa att det här var hans bästa ställe att äta på här i år, att få sitta och njuta av utsikten och den goda maten."
Även vi gjorde nyligen ett besök på Johan's at Longridge tillsammans med våra svenska gäster familjen Olsson, och blev mycket förtjusta i både mat och service. Vi fick också ett tips av vår vän svenska sommelier Mia M på The Winery of Good Hope att Longridge gör en bra Cap Classique (sydafrikansk champagne), så den avnjöt vi till vår lunch med mycket gott resultat. Tack för tipset, Mia!

Och stort tack till Eva L för bidraget till bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar