onsdag, mars 09, 2011

Missa inte grekiska restaurangpärlan
Yamas i Somerset West!

Härom dagen följde vi med några sydafrikanska grannar till den grekiska restaurangen Yamas Greek Taverna på Bright Street nr 15  (där den franska restaurangen låg för några år sedan, granne med Cheese with Charles som numera stängt sedan Charkles gått i pension). Våra grannar har länge pratat om denna underbara lilla restaurang och gjort oss rejält nyfikna.

Så förväntningarna var som ni förstår mycket höga när vi nu äntligen kom iväg (tillsammans med ytterligare ett grannpar) - och infriades med råge!
Vilken underbar minnesrik middag! Kvällen var ljummen, maten sagolik, värdparet underbart charmiga och sällskapet spirituellt och skojfriskt.

Lamb Shank och Lamb Kebab var kvällens vinnare, och den lilla söta servitrisen Loveness (ja, hon heter faktiskt det, visst är det vackert!) från Zimbabwe gav oss utmärkt service.
Ägaren Baris är en härligt charmig sydafrikan med stor passion för grekisk mat, som han enligt vårt tycke lagar minst lika bra som de skickligaste grekerna själva. MINST! Han skuttar glatt språkandes omkring bland grytorna och alla gäster och kommer mer än gärna med förslag och rekommendationer.

Yamas har öppet tisdag-lördag kl 12-15 och 17-22. Restaurangen är ofta fullsatt, bordsbeställning gör man per SMS direkt till Baris på mobiltelefon 076-031 6563. Om ni vill prova den gudomliga Lamb Shank med vitlök bör den förbeställas i samband med bordsbokningen, eftersom den är mycket populär. Rätten tillagas i dagarna två och är något alldeles extra. Allra bäst sitter man ute, antingen på framsidan eller på uteplasten på bakgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar