måndag, november 19, 2012

Den förlääängda maratongolfen


Gillar man att spela golf – så gör man.
Eller vad sägs om att spela 126 hål på 4 dagar?
Följande rapport från golfmaran har vi fått från Thomas som vi samtidigt passar på att tacka för detta trevliga inlägg till bloggen.

Med början förra tisdagen spelade vi för andra året i rad ”Den förlääängda maratongolfen”. Vi spelade först 36 hål på Stellenbosch GC. Banan är i ett fantastiskt skick så spela på den! Det var utgångsdagen men Olav startade upp mycket imponerande. På onsdagen var det så 36 hål på Devonvale GC. I år, efter omfattande investeringar, är den i ett rasande bra skick. Varmt de första 18 hålen men på em kom en skön vind så de följande 18 hålen flöt utmärkt. Så torsdagen spelade vi 36 hål på Somerset GC. Banan bra men greenerna hopplöst tröga. Nu började vi bli rejält möra. Inte så mycket fysiskt men koncentrationen var inte alltid den bästa. Men Olav fortsatte sitt fantastiska spel.
Fredagen rundade vi av med 18 hål på Strand.
Alltså sammanlagt 126 hål på fyra dagar. Lite vansinnigt men ibland ska även pensionärer tänja inte bara muskler utan även gränser. Man har väldigt skoj tillsammans då vi lever i fyra dagars golfbubbla.
Upp tidigt, ca 05 30 och hemma vid 20 tiden så det blir inte mer än golf. Men man sover gott. På fredagen avslutade vi 10 spelare förstärkta med våra golfänkor med en hejdundrande fest med god mat och mycket vin på Alex. Så som en avslutning ska vara efter att vi kämpat på i 4 dagar. Vi var alltså 10 spelare varav tre nya för i år. Nya var Sven-Åke, Olle och Stefan. Sistnämnde har spelat golf i 3 år och började alltså vid 64 års ålder. Stefan spelar nu på 30 i hcp och spelade utmärkt bra. Detta var alltså för Stefan ett riktigt gesällprov. 
Hur gick det? Ja suverän segrare med ett snitt på 37 poäng på dessa sju rundor blev Olav. Synnerligen stabilt och klokt spelat av Olav. Tvåa kom K-G och sedan Sven och Lisa. Alla kände vi oss dock som segrare efter dessa dagar. Vi kör det igen nästa år så de som är intresserade hör av er till mig.
Golfhälsningar Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar