tisdag, november 06, 2012

Helderberg Wine Festival 2012


För femte året i rad hålls denna härliga folkfest i vindistrikten runt omkring oss i Helderberg Basin. I år deltar omkring 30 fina vingårdar från Stellenbosch och Somerset West och festivalen pågår i dagarna fyra, torsd till sönd 15-18 november.

Festivalpasset kostar i år R75 för en dag och R120 för alla fyra dagarna. I priset ingår ett vinglas, programbroschyr och så mycket vinprovning på alla vingårdarna man klarar av. Förutom vinprovning bjuder de deltagande vingårdarna som vanligt på en mängd aktiviteter för både stora och små. Vissa aktiviteter ingår i festivalpasset medan andra kan kosta lite extra, men då går merparten av intäkterna till olika typer av välgörenhet.

I år har organisatörerna beslutat stödja Amorim Cork’s ”CorkLife Project” ägnat att skapa permanenta arbetstillfällen genom återanvändning av vinkorkar. Alla festivaldeltagare, deltagande restauranger och vingårdar ombeds därför att ta med och skänka så många vinkorkar som möjligt.

Festivalen sparkar igång på torsdagen med en ”Six Senses Evening” mellan 18:00 och 21:00 på vingården Waterkloof  där de flesta deltagande vingårdarna och restaurangerna kommer att erbjuda vinprovning och allehanda tappasrätter. 
Att deltaga under ”Six Senses Evening” kostar R240 vilket berättigar till ett vinglas, fri vinprovning och ett häfte matkuponger till ett värde av R100 samt dessutom ett flerdagars festivalpass. 

För mer information KLICKA HÄR så kommer du till festivalens hemsida.


1 kommentar:

 1. Hej! Jag heter Tania, har precis flyttat till Kapstaden efter att ha rest hit 5 ggr sedan 2008. Jag har varit här på semester blandat med volontärarbete av olika slag.
  Nu jobbar jag med en organisation som tar emot volontärer och studenter och arrangerar för dom med boende, projektplats osv.. Jag och en annan tjej från Dina har gjort allt för att få hit fler svenskar och under hösten (våren) kommer det 9 stycken svenskar!
  Vore kul att ha mer kontakt med er och kanske hjälpa varandra på olika vis!?
  Kolla gärna in vår svenska volontärblogg :
  http://southernambitionswe.blogspot.se/
  Och facebooksidan : Southern Ambition Africa (sweden)

  Ha det fint hoppas vi hörs va snart!

  /Tania

  SvaraRadera