onsdag, november 14, 2012

Makalösa Makaron - ännu bättre än förra säsongen!

Svenska Josephine Gutentoft
 Igår tog vi med oss goda vännerna Elisabeth och Kai till vår favoritrestaurang från förra säsongen här nere, Makaron på femstjärniga guset house Majeka House i Paradyskloof lite hitom Stellenbosch sett från Somerset West.

Och restaurangupplevelsen denna gång var faktiskt ännu mer imponerande än tidigare. Kökschef Tanja har uppenbarligen lärt sig nya spännande trix på Culinary Olympics i Tyskland (ni vet där svenska kocklandslaget kammade hem full pott nyligen).
En av gårdagens härliga rätter
Det känns helt rätt att vi tog med den här restaurangen när vi i förra numret av First Class Magazine skrev om de fem bästa restaurangerna i Cape Winelands. Här är lite saxat från det vi skrev om Makaron:

"På både Majeka House och Makaron är det kvinnorna som styr. Svenska Josephine är restaurangchef och sommelier på Makaron, och har hunnit skaffa sig ett gediget kunnande under sina år på ett flertal av Kapstadens bästa restauranger. Kökschef Tanja Kruger har nyligen återvänt efter en månad i Paris hos kände veteranen Alain Passard på trestjärniga mattemplet L’Arpège. Den inspirationen har hon nu tagit med sig när hon sätter extra snits på Makarons meny den kommande säsongen. Det blir mer grönsaker, frukt och blommor i matlagningen, och rätterna blir överlag lättare och mer okomplicerade. Tanja är också stolt medlem av det sydafrikanska kocklandslaget.


I väntan på maten kan Makarons gäster njuta av en brödkorg som slår det mesta. Här finns vackert artisanbröd, både mjukt och hårt, en ljuvlig mild ansjovismajonnäs och rökta egenodlade oliver – allt dekorativt arrangerat på ett vackert fat. Och istället för de små plastinpackade karamellerna man ofta får med notan i Sydafrika, får den här sällskap av ett assiett med små fina petit four. Givetvis inklusive några macarons som absolut kan utmana originalet."
Petit four a la Makaron

Vi åt en trerätters där man väljer fritt från à la carte menyn för det facila priset R295. Helt ljuvliga fine dining-rätter mycket konstnärligt upplagda och serverade på olika spännande fat. Som amuse-bouche t ex fick vi själva anrätta en liten fin skiva lax på varmt saltblock. Suveränt kul och gott! Eller vad sägs om Cauliflower royale on sweet corn veloute, popcorn powder, popped wild rice and truffle caviar? Elisabeth var i alla fall salig.

Missa inte den här pärlan, som dessutom håller öppet nästan jämt eftersom det är ett guest house. Hemsida inkl karta med vägbeskrivning finner ni HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar