söndag, november 04, 2012

Elgin Open Gardens


Missade ni att besöka Elgin Open Gardens i helgen?
Lugn, även nästa helg, lördag 10 och söndag 11 november, ges tillfälle att besöka Elgin och få tillträde till väldigt många av dess fantastiska trädgårdar.
För 12: e året i rad öppnar farmare och större lantegendomar i Elgin sina trädgårdar för allmänheten. Elgin Open Gardens syfte är att inspirera, trädgårdsmästare och odlingsintresserade privatpersoner, med olika växter som kan odlas i det något svalare och fuktigare klimat som är speciellt för Elgin och dess omgivningar. Elgin som ligger strax öster om Sommerset West är ett område känt för sina fynbos, dess äpplen, viner och sist men inte minst dess fantastiska plantskolor.
I år finns under Elgin Open Gardens hela 25 stycken öppna trädgårdar att beskåda i distrikten Elgin, Vyeboom och Bot River. Här hittar man allt från stora och väletablerade Country Gardens (vissa över 50 år gamla), till unga, nyligen planterade trädgårdar i byar och på småjordbruksmark, allt i en miljö av stor naturlig skönhet inte mer än en timmes bilresa från Kapstaden. 
Många trädgårdar har växter till salu, och en del kommer också att erbjuda förfriskningar och lättare måltider. Övriga händelser i stadsdelen inkluderar konst och skulpturutställningar, däribland Elgin Artists Groupe vid Glenbrae, och den berömda botaniska konstnären Vicki Thomas utställning på Eikenhof. Det kommer naturligtvis också finnas möjlighet till vinprovning på de lokala vingårdarna. 
The Elgin Wine Guild lanserar i år den nya vinvägen kallad Elegantly Elgin Wine Route,och man  passar på att använda Open Gardens helger till att fokusera på Sauvignon Blanc, ett vin som Elgin Valley blivit speciellt känt för tack vare ett något svalare och fuktigare klimatet än vad man normalt träffar på i Sydafrika.
Mer information om eventet med bland annat förslag på rutter hittar man HÄR  
Vännerna Hasse och Eva L. besökte Elgin Open Gardens för två år sedan och bidrog efteråt till ett mycket trevligt inlägg här på bloggen om sina upplevelser. Det inlägget hittar man HÄR. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar