måndag, november 12, 2012

Högintressant från svensk granne!

Vår svenska granne och trogne bloggläsare Håkan som bor på vägen ovanför oss här i Somerset West har skickat oss följande mycket intressanta nyheter:

"Vergelegen Wine Estate har totalrenoverat och öppnade 1 november två nya restauranger. Igår kväll var vi på "finrestaurangen" Camphors. Kocken PJ Vadas liksom en del av serveringspersonalen kommer från The Roundhouse i Cape Town som var 4:a i förra årets EatOut Awards och dessutom erhöll Service Excellence Award. Sommelieren kommer från Delaire-Graff. Maten igårkväll var mycket bra och servicen utmärkt. Lutar åt nominering i EatOut 2013.
Vergelegen Wine Estate med vackra Camphors (kamferträd).
En helt annan sak. Vi har valt att inte ha fast telefonnät. Vi har mobilt bredband via 3g-nätet och om man vill undvika dryga månadsbetalningar i 24-månaders kontrakt så finns det kontantkort, sk prepaid service. Den inköpta datamängden förfaller sista dagen nästföljande månad, dvs man köper för högst 2 månaders förbrukning åt gången. Vi har använt Vodacom och MTN men priserna är mycket högre än i Sverige. 8ta är ett dotterbolag till Telkom och kontantkort inhandlas i Telkoms butiker. Priserna hos 8ta för tex 2GB ligger på 40% av konkurrenternas och 3g-nätet är snabbare. 8ta erbjuder 4g-täckning i Johannesburg som kanske också kommer hit. Med en ny portabel Huawei router för mobilt bredband som inte är större än en vanlig "dong" och som är kompatibel med både 3g och 4g så kan både Ipad, gästernas Smarphones och din egen laptop vara uppkopplade samtidigt.

Slutligen en liten kommentar till ett nyligt inlägg om mobiltelefoni. Gäster som vill ha ett lokalt SIM-kort brukar vi rekommendera MTN kontantkort. Standardpriset för samtal till Sverige är 2,90 R/min och lokalsamtal kostar 1,75 R/min dygnet runt med OneRate. De flesta ringer ju på dagtid (peak time) då andra kontantkort brukar vara mindre förmånliga."


Stort tack för ett helt knippe utmärkt info, Håkan!

1 kommentar:

  1. Av Roundhouse 2 Head Chefs är det PJ Vadas som nu flyttat till Vergelegen. Eric Bulpitt är alltså kvar på Roundhouse. Rätt skall vara rätt.

    SvaraRadera