lördag, november 17, 2012

Musik, dans, mat och vin på Helderberg Wine Festival

 Just nu festas det ordentligt i vindistrikten precis där vi bor i Helderberg-området. Vinfestivalen pågår i dagarna fyra med vinprovningar, mat, musik, dans, marknader och många andra aktiviteter för både stora och små. Vi turnerar runt och roar oss allt vad vi orkar.

Hempies
Hempies du Toit är Sydafrikas mest kände rugbyspelare genom tiderna och även vingårdsägare och vinmakare på Annadale Wine Farm i Stellenbosch vindistrikt. I går kväll ställde han till med stor braai-middag och dans till levande orkester. Vi satt vid uppdukade bord under de stora ekarna i den vackra solnedgången och njöt av god grillad mat och gårdens utmärkta vin. Kvällen lystes upp av många små eldar runt gårdsplanen och ljuslyktor på alla borden. Orkestern spelade allt från Elvis till Eric Clapton och det för kvällen uppbyggda dansgolvet blev snabbt fullt av festglada dansande människor, varav de flesta var sydafrikanska "locals". Allra gladast var Hempies som hälsade varje gäst välkommen och minglade runt bland alla bord.
Nöjd Björn på Peter Falke

Och idag har vi fortsatt med ytterligare vinprovningar på många små vingårdar vi inte besökt tidigare. Till lunch blev det italiensk pasta och delikatesser och spontandans till suveränt live band som spelade smooth jazz på den stora gräsmattan på vackra vingården Peter Falke Wines.

Nu känns livet helt rättvist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar