torsdag, november 08, 2012

Ring billigt till Sverige utan dator

Att man kan ringa billigt, ja till och med gratis, till Sverige via internet och Skype med flera det vet säkert de flesta. Men att man kan ringa via vanlig telefon för 89 cent per minut, det visste i alla fall inte vi innan vi fick bifogade mail från vännen Rolf S.

Hej,

Var idag på Vodacom (vid entré 4 i Somerset mall) och fick efter en stunds samtal klart för mig att det finns ett billigare sätt att ringa till Sverige än det man normalt presenterar. Det visade sig att det blev en överraskning även för deras säljare. Man kan abonnera på en tjänst som de kallar ”89c International Calling”. Normalt kostar det R5.05/min att ringa till Sverige från en mobil med kontantkort från Vodacom. Med 89c International Calling kostar det R0.89/min (det är 35% lägre pris än att ringa från en linje med Telcom). Tillkommer en månadsavgift på R5(!).

Man gör så här, slå in *111# på mobilen och ring upp, som svar får man flera alternativ, välj svara och slå in 6 (89c International Calling). Tryck ok. Vid svar välj svara och tryck 1 och ok. Efter några sekunder får man svar att man accepterats för att ringa för 89c/min till Sverige. 

Har testat det idag och det fungerar, debiteringen sker med knappt 1,5 cent per sekund. Hälsningar, Rolf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar