onsdag, oktober 07, 2015

Benguela - både här och där

I söndags gjorde vi en utflykt till Hermanus för att passa på att titta på valar nu under säsongen då ungarna föds i dessa vatten. På vägen stannade vi till på stora, eleganta vingården Benguela Cove strax utanför Hermanus som vi åkt förbi i många år utan att ha undersökt den närmare. Nu var vi lite extra nyfikna, eftersom vi har hört att de just slagit upp portarna till en tjusig fine dining-restaurang i Somerset West också. Det blev en mycket trevlig stund på den vackra terrassen vid vattnet, med goda viner parade med ost och choklad. Och vi fick höra att mycket är på gång här. Man bygger en estate med över hundra villor, där ett trettiotal redan är klara, OCH - i januari börjar man bygga tre olika restauranger på området! Det blir både fine dining, bistro och en "barnrestaurang". Klart om två år ungefär, räknar de med.

På lördag ska vi göra ett spännande besök, tillsammans med goda vänner, på Benguela On Main, som öppnade på Main Road i Somerset West den 22 september. Restaurangen ligger där JennaVIVA tidigare låg, och många av er som brukar vistas i The Helderberg har säkert sett att det var en stor byggarbetsplats förra säsongen. Mer om den här nya restaurangen kommer efter lördagens besök!


Men valarna då, undrar ni kanske. Jodå, visst såg vi valar! Men vi såg också mer folk i Hermanus än vi någonsin sett tidigare, eftersom det var festiVAL i Hermanus just denna helg, och fullt av partytält, folk, karuseller, musikscener, försäljning av mat och dryck, etc. Allt inbäddat i en tungt os av frityr och sockervadd. Hmm, inte riktigt vår melodi. Så vi flydde till tryggheten på den härliga terrassen på Bientangs Cave nere vid vattnet och klipporna, där vi åt en utmärkt lunch och sjöng med till den inhyrda trubadurens fina gitarrspel. Och då, inne vid stranden precis vid restaurangen, bestämde sig valarna för att ge oss underhållning till maten. Två vuxna och en liten unge tumlade runt i det grunda vattnet en lång stund, till alla gästernas stora förtjusning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar