söndag, oktober 18, 2015

Frostigt biobesök i Somerset Mall

Björn på Grönlands inlandsis
Härom dagen såg vi den ruskigt gripande 3D-filmen Everest på biografen i Somerset Mall. Den bygger på den verkliga historien om det drama som utspelade sig på berget i maj år 1996 då åtta klättrare så tragiskt omkom uppe på berget. Hur människor frivilligt kan utsätta sig för sådana ansträngningar, kyla och stora risker övergår vårt förstånd.

I augusti gjorde vi själva en spännande resa till Grönland där vi bland annat övernattade ute på inlandsisen i ett litet tvåmannatält av samma typ som de har på Everest. Men vårt stillsamma och föga riskabla lilla miniäventyr kändes verkligen som blaha blaha jämfört med vad dessa bergsklättrare ger sig i kast med. Fast liiite stolta känner vi oss allt ändå. Den mäktiga inlandsisen, de storslagna isbergen och Grönlands vildmark blev fantastiska minnen för livet.

Det är ett mycket billigt nöje att gå på bio i Sydafrika jämfört med vad det kostar i Sverige, och biograferna är minst lika fina som i Europa. Vi betalade R188 (cirka 113 kr) för två biljetter inklusive var sitt par bra 3D-glasögon som man får behålla. Bara biobiljetter ligger på ungefär R55-75 styck. KLICKA HÄR för att leta upp en biograf i ditt område i Sydafrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar