onsdag, oktober 14, 2015

PADS-projektet, statusuppdatering nummer 8: dags för ny beställning!

Smyckedesignern Portia i Kayamandi gör reklam för PADS
(För dig som inte är regelbunden läsare av den här bloggen, och inte känner till vårt PADS-projekt sedan tidigare, vill vi hänvisa till utförlig projektinformation om du KLICKAR HÄR.)

Låt oss först börja än en gång med att tacka alla er fantastiskt generösa bidragsgivare till projektet! Tack vare er är vi nu i land med finansieringen av det andra delprojektet, det som syftar till att förse de fattigaste flickorna i high school nummer två, Kayamandi High, med PADS-kit. Ett extra stort tack vill vi skicka till vännerna Carin och Christer Falkholt som, privat och via sitt företag Falkholts Dalslandskrog (en av våra absoluta favoritkrogar i Sverige), bidragit med mer än 11 000 kronor till projektet!!
Studierektor Victoria Hani
Härom dagen kunde vi således skicka in en beställning på 360 stringpåsar i tyg som vardera innehåller tre trosor i bomull med resår i bra kvalité och nio högabsorberande tvättbara bindor - miljövänligt och biologiskt nedbrytbart alltihop. Studierektor Victoria Hani (ja, hon är släkt med Chris Hani, för er som kan Sydafrikas historia) och Samira hade en bra planeringsdag. Nästa steg är ett nytt möte i denna vecka där även Makupula Secondary School medverkar, som var den första skolan som fick sina PADS-kit redan i april. Nu är det dags att utvärdera det projektet och se vilka lärdomar vi kan dra inför utdelningen i high school nummer två.

Parallellt med genomförandeprocessen av etapp 2 har vi också startat upp planeringsarbetet för etapp 3 av PADS-projektet. Mer om detta kommer inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar