torsdag, oktober 29, 2015

GLASÖGON-GLASÖGON-GLASÖGON-GLASÖGON

Ja, nu är det dags för slutspurten i glasögoninsamlingen inför årets mycket efterlängtade ”Glasögondagar” i kåkstaden Kayamandi i Stellenbosch.
I år blir det faktiskt åttonde året i rad som vi åker upp till Kayamandi med glasögon till behövande kåkstadsbor. Och att vi verkligen är efterlängtade det kan vi skriva under på. Varje år när vi kommer dit upp i början på säsongen möts vi av frågan ” When are the eye doctors coming?”   Ja, ”the eye doctors” är förstås optikervännerna Bettan och Janne som tillsammans med många andra av vännerna här nere lägger ner ett fantastiskt jobb på att prova ut lämpliga glasögon till behövande Kayamandibor.
Förra säsongen slog vi rekord igen med hela 450 Kayamandibor som fick glasögon. Målet i år är givetvis att vi skall slå det rekordet. Och för att kunna göra det behöver vi få in mängder av glasögon. Helst läsglasögon med styrkorna -1, +1, +1,5, +2, 2,5 och +3 som är de mest attraktiva styrkorna. Vi har även stor brist på barnglasögon.
Inför förra säsongen var det många som upptäckte att ett besök hos den lokala optikern i Sverige kunde vara mycket lönsamt. Om man berättar om projektet brukar man sällan gå tomhänt därifrån. Det är en erfarenhet som många gjort förrut. Och skulle ni inte lyckas samla in några glasögon tar vi gärna emot bidrag som vi sen använder för att köpa in glasögon lokalt här i Sydafrika.

Glasögon och/eller bidrag lämnas gärna på Fredagsgolfen. Det går också bra att kontakta oss här på bloggen.
Tack för din medverkan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar