söndag, september 12, 2021

Lästips

För några år sedan träffade vi Marie Sammeli över en lunch för att se om vi kunde samverka på något sätt med det vi då var sysselsatta med. Vi hade hur trevligt som helst men lyckades inte hitta så många yrkesmässiga synergier. 

Sedan dess har Marie slagit in på en bana som författare och börjat ge ut feelgood-romaner som utspelar sig i Kapstaden med omnejd. 

Nu har vi läst en av dem och kan varmt rekommendera den. Som journalister är vi ganska petiga med språket och störs av att läsa alster som inte håller god språklig kvalitet. "Den lilla vingården vid bergets fot" är ett lysande exempel på en välskriven och dessutom mycket trevlig och charmig bok att läsa. Så vi kan varmt rekommendera boken till bloggens läsare. Karaktärerna är fint och levande beskrivna, och bokens vackra miljöer känner vi som bor i trakterna väl igen. Marie första bok heter "Det lilla galleriet i solen". Den har vi inte hunnit läsa ännu men den finns på vår inköpslista. Den bok vi läst är en fortsättning men böckerna kan utan problem läsas var för sig.

Stort grattis till Marie och trevlig läsning önskar vi våra bloggläsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar