torsdag, september 16, 2021

Molly goes African - del 8

Problem direkt...

Vi har inte ens hunnit iväg innan det första bekymret uppstår: det visar sig att State veterinary i Windhoek inte är tillgängliga imorgon fredag av någon anledning. Det var där vi skulle få vårt Interterritorial Migration Permit för Molly så vi kan åka vidare in i Sydafrika på söndag efter att ha bilat genom de sydliga delarna av Namibia under helgen. Nästa möjlighet är först på måndag och då kullkastas ju hela vår reseplanering. Vår namibiska agent ska försöka lösa detta, skriver hon på WhatsApp, oklart hur dock. Grrrr! Inte direkt vad vi behöver just nu.

Taxin till Arlanda kommer om 2 timmar och innan dess ska vi försöka övertala Molly att göra både "nummer 1" och "nummer 2", så magen är tom och fin inför flygresan i hundväskan.

Håll tummarna för oss nu!

4 kommentarer:

  1. Men jisses! Ja det är verkligen inte lätt att ta med sig djur vare sig in i SA eller ut. Jag är ju dock helt övertygad om att lilla Molly skulle klara av att flyga cargo galant. Då hade hon ju fått en paus med rastning etc vid mellanlandning och så mycket lättare att få in henne i SA. Mattegrisen Mosquito (katten) klarade flygningen till SA med övernattning i Frankfurt och den ännu större mattegrisen Idefix (hunden) flygningen till Sverige (eller faktiskt Köpenhamn) med kisspaus i Doha utan några problem. Värst var det för matten :) Mitt tips är att flyga tillbaka henne till Sverige med cargo. Men STORT lycka till! Det kommer ni nog att behöva :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men Gabriella...du har ju aldrig ens träffat Molly. Då låter det märkligt att du kan vara övertygad om att hon skulle klarat att flyga cargo ensam i lastutrymmet galant. Björn och jag hade förhoppningar om att det skulle kunna gå bra, men har valt att lita på kunnig expertis (två mycket erfarna veterinärer och en av Sveriges mest välmeriterade hundpsykologer) som träffat Molly och bestämt avrått oss från det. Idefix har vi träffat flera gånger hos er och vi har full förståelse för att han klarade sig bra i cargo. Det är stora skillnader mellan hurn olika raser och olika individer klarar, att flyga ensamma i cargo enligt de experter vi talat med. Hundpsykologen berättade att hon i vissa fall arbetat i flera år med att försöka få traumatiserade hundar att bli lugna och stabila igen. Vi skulle aldrig drömma om att ta några risker med vår hund om expertisen avråder! Och som avslutning vill vi också påpeka att det inte blir någon återresa för Molly, varken på det ena eller andra sättet. Det är därför vi döpt inläggen till Molly goes African :-).

      Radera
  2. Håller med Gabriells. Djur flygs enkelt med cargo och mina har mått finfint vid ankomst inkl sleep overs i Johannesburg vi och annat.

    SvaraRadera
  3. ... och kan varmt rekommendera Animal Travel Services i CT. Super proffsiga och superkoll på alla dokument, flygbolag och bästa flygplatser för djur etc

    SvaraRadera