torsdag, september 16, 2021

Molly goes African - del 7


Idag är det avresedag! Efter en ordentlig dusch och schamponering igår har Molly fått ett nytt halsband, Adaptil, med lugnande naturliga feromoner som ska göra henne avstressad. Björn tyckte jag skulle köpt tre halsband så kunde han och jag också fått var sitt😂.

Mollys bilbur är nu nedpackad i jättestor plastbag från Clas Ohlson, för att så småningom spännas fast i hyrbilen i Namibia. Bilbälte för hundar är inhandlat och det ska hon få fastsatt på sin sele när vi åker taxi ut till Arlanda. 

"Rädda mig! Duscha är inte mitt favoritnöje!"
I handbagaget för Molly finns nedpackat en hopfällbar vattenskål, små tuggtabletter (Relax) som även de hjälper till att göra henne lugn och trygg, Puppy Pads som vi hoppas hon ska använda för att göra sina behov på, ett tunt litet koppel (sk utställningskoppel), en favoritleksak, bajspåsar, några små tuggben, lite belöningsgodis och pyttelite torrfoder. Helst ska hon inte äta något under resan (bara dricka vatten), så behovet att göra "nummer 2" blir så litet som möjligt och risken att hon blir åksjuk minskar. Hon brukar inte bli åksjuk i bil i alla fall, men en full mage ökar definitivt risken.


Vi ska försöka hålla er uppdaterade med några små rapporter längs med färden från Windhoek till Kapstaden. Och håll för bövelen alla tummar ni har för oss nu - att vi får ta med Molly på flyget från Frankfurt ikväll, att State Vet i Windhoek ger oss Interterritorial Migration Permit imorgon och att vi lyckas korsa gränsen till Sydafrika på söndag utan att Molly har vistats 30 dagar i Namibia i enlighet med reglementet!

Nu säger vi HEJ DÅ Sverige och Sydafrikabloggens läsare och återkommer från den afrikanska kontinenten!

2 kommentarer:

  1. Vilket äventyr. Du har ju aldrig varit tveksam att göra det dom kan vara lite "marigt"🙃

    SvaraRadera