lördag, september 18, 2021

Molly goes African - del 10


Efter en underbar och vilsam natt på härliga Roof of Africa, där Molly snabbt blev hela personalens favorit och kelgris, blev det idag en rejäl bilresa på fem timmar från Windhoek till Keetmanshoop. Vår SUV (en jättestor Toyota Hilux med ett lastutrymme stort som ett mindre garage) har tack och lov en fantastisk AC så vi klarade dagens färd galant trots att temperaturen utomhus stundtals var uppe i 34 grader! Naturen i den här delen av Namibia har en karg, märklig skönhet med ett landskap som ibland nästan påminner om ett öken- eller månlandskap. Björn har monterat upp Mollys stora, fina bur som vi hade med oss från Sverige så även hon kan se ut genom fönstret, vilket hon älskar att göra. Hon har alltid gillat att åka bil och aldrig blivit åksjuk. Då och då stannade vi när vi hittade en plätt med grönt gräs så hon fick uträtta sina behov, men till största delen sov hon så gott i sin bur med älsklingsfilten och några favoritleksaker i. Älskade lilla hund! Hon är verkligen så lätt, snäll och tålmodig att resa med.

I natt sover vi i staden Keetmanshoop på ett enkelt guesthouse med en mycket vänlig värd som försåg oss med hämtpizza ikväll när han förstod att vi bilat långt och var trötta. Vi har en gäststuga på två rum och kök för oss själva, med en liten inhängnad trädgård utanför där Molly lekt på seneftermiddagen och snabbt "pinkat in" sina revir. Nu är vi mätta och belåtna och ser fram emot en tidig start imorgon bitti.

Imorgon söndag är "the big day"! Då korsar vi gränsen till Sydafrika och Molly anländer för första gången till sitt nya hemland. 

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar