tisdag, september 14, 2021

Molly goes African - del 6

Första uppslaget i Mollys EU-pass, som nu är fullt av intyg och provsvar

Sedan några dagar tillbaka har Molly varit mystiskt gnällig inomhus. Och vår blyga, försynta lilla hund har svansen rakt upp i luften när vi går ut, och hon gör irriterade utfall mot andra hundar - något vi aldrig upplevt tidigare. Igår natt låg hon tätt intill våra ryggar nästan hela natten då hon annars brukar föredra att ligga i sin korg eller möjligen vid våra fötter. Ja, några av er har nog redan gissat det: Molly löper nu för första gången! Perfekt tajming - NOT! Ja ja, inte mycket att göra åt detta. Tre veckor lär det ta, dvs hela vår resa och lite till. 

Vi skannade in och mailade alla Mollys svenska papper (EU-pass, provresultat, vaccinationsintyg, intyg från Jordbruksverket, veterinärintyg, etc) till den namibiska agenten härom dagen. Det tog hon tacksamt emot och skulle genast införskaffa ett "Permission To Land Letter" att maila till oss. Jaha?!? Ett sådant dokument har vi inte läst eller hört talas om någonstans förrän nu. Man blir så matt... Ibland funderar vi på om det inte skulle kunna vara lättare att föra ut den svenska guldreserven (om vi nu har någon sådan) ur landet än en liten hundflicka.

När vi landar i Windhoek kl 8 på fredag morgon den 17e september har vi fixat tidig incheckning på Roof of Africa Guesthouse så vi kan kasta oss i säng bums och hinna sova lite innan vi ska iväg till State Veterinary, se pigga och fräscha ut och ljuga så det osar om det: "Nu har vi rest runt en tid i Namibia och vill sååå gärna fortsätta vår rundresa in i Sydafrika. Kan vi få ett Interterritorial Migration Permit för vår lilla vovve, tack *blinkblink*?" Ja, hualigen! Lyckas vi med det så kan vi lyckas med ALLT.

Dagen efter, på lördagen, påbörjar vi bilresan med vår hyrda SUV de 150 milen mot Kapstaden. Färden går rakt söderut enligt kartbilden här ovan. Vi kommer att göra följande övernattningar:

Lö-sö: Keetmanshoop, Namibia (Urban Life Guesthouse)

Sö-må: Springbok, Sydafrika (Herb Garden Restaurant & Rooms)

Må-ti: Clanwilliam, Sydafrika (Rosenhof Garden Cottage)

Och på tisdag kväll 21 september får vi äntligen sova i våra egna sängar i "gamla" huset på Waveren Avenue i Somerset West. På onsdag förmiddag ska vi lämna hyrbilen på flygplatsen i Kapstaden. Och den 1 oktober har vi äntligen tillträde till nya huset inne på Helderberg Village. HÄR kan ni se och läsa mer om denna härliga "gated community" i Somerset West för 50-plussare. Om ni klickar på "MAP" så kan ni leta upp vårt hus nr 1054 på kartan.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar