söndag, mars 23, 2014

100 barn!!…vi gör skillnad

Från vännerna Inger och Stefan har vi fått följande härliga inlägg (tack kära ni!) om resultatet av våra ansträngningar att stötta lokala fattiga barn i vår närmaste omgivning:

100 barn !!…vi gör skillnad
Den 19 mars hade vi glädjen att få överräcka vår “check”, dvs det fysiska beviset på att vi jobbat ihop och donerat tillräckliga resurser för att 100 barn kommer att få Imibala-stödet under ett år.
Kostnaden per barn är R 900 där 100 % går till barnen. Det låter sig göras tack vare att en privat familj i Sydafrika garanterar kostnaden för all personal, admin, fastigheter, mm. Ett visst bidrag till dessa kostnader kommer också från Imibala-restaurangen och Imibala Gallery. Vår totala donation, dvs värdet på vår check, blev hela R 90 000.

Rotary Långedrag i Gbg och Rotary Strand här i Helderberg är ursprungliga drivkrafter. Idag och framöver, hoppas vi, är Fredagsgolfen samt “the Imibala Golf Cup” tillsammans med godhjärtade och generösa privatpersoner, släkt och vänner i såväl Gbg som i Helderberg Basin väsentliga bidragsgivare. Vår övertygelse är att när man vet att egna donationer går rakt fram till barnen utan kostnader så är det kul och skönt att ge!

Vi fick en fantastisk dag
Dagen startade på Imibala-kontoret med att hälsa på 16 barn, en grupp av våra 100 ungar, som går i AJC Pakade School. Fyra av barnen var med oss på Strand Golf Club på eftermiddagen under Imibala Golf Cup och hjälpte till med lottförsäljning, mm. Nu satt de här och drack lite morgonchoklad.
     
Imbala-bussen hade hämtat dem i skolan och de var förstås mycket förväntansfulla med glittrande ögon och lätt till skratt. Det blev lite fotografering inomhus före utdelning av kläder och annan utrustning. Nya kläder togs sedan på och sen var det dags för den stora stunden att överlämna, respektive ta emot, den stora checken.
Överlämningen tog plats utanför Imibala-huset i gott solsken som sig bör i Western Cape-regionen i Sydafrika. Förutom Mariette på Imibala, Ruben, Thuli och några till deltog ca 25 representanter för vår svenska Somerset West-koloni, och dessutom hade presidenten och några klubbkollegor från Rotary Strand kommit för att uppleva den stora stunden.
När barnen insåg att de tagit emot en check till ett värde av R 90 000 blev det tyst en stund. Det är ofattbart mycket pengar för vem som helst och särskilt för ett barn vars föräldrar kanske tjänar R150-200 per dag, om de ens har jobb. Arbetslösheten är stor, ca 27%, men idag var det bara glädje!
Många fotografer, bilder och glada skratt senare gick vi på besök till Imibala-galleriet och allra mest till konst- och bildskolan som Imibala har bakom galleriet. Barnen återvände in till Imibala-kontoret för den fortsatta utrustningsproceduren. Bakom konstskolan finns en liten utställningssal som innehåller många saker som barnen gjort. Bilder, inramade tavlor, mm besågs och beundrades. Många saker fann nya ägare i utbyte mot en donation.
Klockan slog 12.00 och vandringen till lunch på Imibala-restaurangen tog fart.  
Där hade Audrey dukat för oss alla 24. God mat, ett gott glas vin och plötsligt kommer alla 16 barnen in och sjunger sig igenom matsalen och våra bord . En härlig överraskning för att tacka oss på sitt sätt. Glada och nöjda avslutade vi vår lunch på Imibala-restaurangen och konstaterade att vi är glada över att kunna, och att få, ge till så härliga ungar.


Tack!!
I år klarade vi 100 barn. Det blir tufft att upprepa framöver men det går. Om vi alla frågar våra nära och kära, affärspartners, bekanta, mm så kan siffran bli enormt mycket större. Vad sägs om en nolla till…. Börja gärna nu när ni rensar för er Sverigeresa. Ta med allt ni ändå tänkt slänga eller inte vet vad ni ska göra med och åk vägen förbi “Junk Trunk” på Market bakom postkontoret vid Strandrondellen och lämna grejorna där. Då kommer de till användning igen hos någon som har behov. Och det gäller allt! “Junk-Trunk” har öppet fredagar och lördagar kl 8-12 på morgonen, och drivs av Rotary Strand, dvs den klubb som vi jobbar med för Imibala.

Madiba sa: “allt är omöjligt ända tills det är gjort” - vi tror honom på varje ord. Tack alla ni för fina bidrag och alla ni som förgyllde ungarnas Imibala-dag!

Inger och Stefan

100 barn ...gör skillnad !!








Fler bilder från eventet hittar man HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar