måndag, mars 10, 2014

Charitygolf på Greenways

För fjärde året i rad arrangerade i torsdags våra vänner Gunilla och Janne T en charitygolf på Greenways GC. Syftet med arrangemanget var att få fram pengar till deras skyddsling Wildons skolavgifter.Wildon de Bruin är en glad kille på 15 år från kåkstaden i Sir Lawry’s Pass som har en svår CP-skada och sitter i rullstol. Han har inget tal men är intellektuellt helt intakt och hade fram till sin åttaårsdag aldrig fått någon rehabiliterande behandling.

Gunilla och Janne hittade Wildon på Amelis dagis i Sir Lawry’s Pass år 2008 och fick först in honom på Bizweni School for Disabled Children i Somerset West. När han vuxit ur den skolan behövde han komma vidare.
Med hjälp av Vicky Henricksen – rektor på Bizweni – lyckades de få in honom på Paarl School i Brackenfell. Det är en skola för handikappade barn med alla typer av handikapp där det idag går ca 350 elever. Skolan har visst statligt stöd men är ändå beroende av donationer och sponsorer för sin fortlevnad. Wildon har plats på skolans boarding school och bor där fem dagar i veckan och skjutsas hem över veckosluten. För att få fram sponsorer driver skolan ett projekt som kallas ”Pick a Pearl”. Det innebär att en eller flera sponsorer kan gå samman och stötta ett speciellt barn (the pearl). De flesta barnen är dagbarn, dvs de går i skolan på dagen och åker hem när dagen är slut. Men de finns även ca 30 boarding-elever. De totala avgifterna under 2014 för dessa elever är R 17 400.

Till årets evenemang hade arrangörerna Gunilla och Janne fått fram några vänliga sponsorer.
Ingrid och Kalle sponsrade hälften av maten och övriga donerade ett stort antal vinflaskor. Det ledde till en glad och otvungen stämning under lunchen. Arrangörerna vill framföra sitt varma tack till sponsorerna!

Antalet deltagare i årets evenemang var rekordstort – 54 golfspelare och 58 lunchätare. Tävlingen genomfördes i fyramannalag och gick över 18 hål där paren spelade tillsammans. Tävlingsformen var slaggolf open där de två bästa resultaten per lag räknades. Det rådde perfekta väderförhållanden, ca 22 grader och en laber vind, så många bra resultat noterades. Bästa lag på förnämliga 120 slag blev Siv och Lars B samt Jessica och Rolf S. Bästa dam på 67 slag blev Jessica S och bästa herre på 62 slag blev Jan L. Grattis!
Dagens specielle gäst var Vicky Henriksen, rektor och ledare för Bizweni, som berättade om skolans verksamhet och syften. Fredagsgolfen hade redan tidigare generöst beslutat att stödja Bizweni med R 5 000, vilka formellt överlämnades av Rolf S.
Det ekonomiska resultatet av startavgifter, lotterier, donationer och auktioner blev efter avdrag för kostnader helt makalösa R 13 578!! Gunilla och Janne är överväldigade och vill tacka för den glädje och generositet som alla deltagare visade och samtidigt hälsa alla välkomna till nästa års event.

Alla deltagare vill också passa på att skicka ett varmt tack till Gunilla och Janne och sponsorerna för ett mycket trevligt och välarrangerat golfevent och ser fram emot att få vara med igen nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar