söndag, mars 30, 2014

Hur man behåll sydafrikanska mobilnummer

Såhär i hemresetider är det många svalor som funderar hur man ska göra för att kunna behålla sina sydafrikanska mobilnummer under vistelsen i Sverige. Det är ju så att om man inte har använt sitt nummer under ett halvår så stängs numret och man får skaffa ett nytt mobilnummer när man kommer ner nästa säsong.

Från vännerna Birgith och Stig kommer detta enkla tips, som vi själva också har testat med gott resultat. Observera att tipset gäller Vodacom-abonnemang. Har ni något annat så kolla med den operatören vad som gäller.

ATT BEHÅLLA SITT SYDAFRIKANSKA TELEFONNUMMER
Avser Vodacom   

Vid resa till Sverige
På flygplatsen (i Sydafrika) sänd ett SMS enligt följande.
1 Skriv ROAMON
2 Skicka till 123
3 Svar kommer att inom viss tid kommer roamon att utföras.

I Sverige
Sänd SMS från Sydafrikatelefonen, max tre månader emellan. Har man två telefoner i Sydafrika, skicka från den ena till den andra och tvärtom. Det viktiga är att då och då skicka ett SMS från telefonen till någon. Glöm inte att ha telefontid kvar på Sydafrikatelefonen, behövs inte så mycket, ett SMS kostar inte många Rand.

Vid resa till Sydafrika 
På flygplatsen (i Sydafrika) sänd ett SMS enligt följande
1 Skriv ROAMOFF
2 Skicka till 123
3 Svar kommer

Slutligen
Om det inte fungerar vid återkomsten, gå in i en Vodacombutik och beskriv problemet, förutsättningen är att man utfört ovanstående, då brukar det att ordna sig.

Vi har gjort enligt ovanstående under alla år och det har fungerat bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar