torsdag, mars 05, 2015

Charitygolf för Wildon på Greenways den 28 februari 2015


För tredje året i rad arrangerade Jan & Gunilla Tagesson en charitygolf  till förmån för Wildon de Bruin. Wildon som är 15 år har en svår medfödd cp-skada och sitter i rullstol. Han kan inte prata men är intellektuellt fullt intakt. Wildon har under några år varit på Bizweni Centre for Disabled Children. Sedan tre år tillbaka har Wildon nu kunnat erbjudas plats på Paarl School i Brackenfell (www.paarlskool.org.za). Paarl Skool är en skola med enbart handikappade barn från 10 till 18 år. Där går f.n. 340 elever. Skolan har ett antal specialister till sitt förfogande. Varje elev genomgår omfattande tester för att fastställa deras mentala och fysiska kapacitet. Baserat på resultatet av dessa tester utformas ett individuellt program. Staten bidrar med ca ¼ av kostnaden – resten måste komma in genom donationer och sponsring, mm. Wildon har fått plats på internatet, vilket betyder att han bor där fem dagar i veckan. Skolavgiften uppgår till ca R 20 700 för år 2015. Dessutom tillkommer kostnaden för skolskjuts.
Inbjudan till golf hörsammades av nästan 60 personer, som alla betalde en startavgift på R 250 varav R 135 gick till Wildon. Lotteri och auktioner ökade intäkterna ytterligare. Ingemar K är den borne auktionsutroparen. Bl a såldes 1 kg Zoega kaffe för R 500. En tub Kalles kaviar värderade till R 400. Flera som inte kunde vara med skänkte ändå med en slant. Lars-Erik och Kerstin bidrog med vin. Kalle och Ingrid bidrog till maten. Bärbel skänkte en tavla. Ytterligare sponsorer donerade saker till auktionen. Totalt kunde ett bidrag till Wildons skolavgifter på R 16 000 bokföras. Ett resultat som verkligen bekräftade att alla ”öppnade sina hjärtan”.

Golftävlingen gick över 18 hål och spelades som open slaggolf i fyramannalag. De två bästa resultaten räknades. Inga individuella priser utdelades. Segrare i lagtävlingen blev Göran A, Gunilla A, Tor E. samt swingern Åke B på utmärkta 125 slag. För att alla skulle komma till klubbhuset samtidigt användes kanonstart. Trots att det var 54 spelare flöt spelet smidigt och alla var tillbaka i klubbhuset kl 13. 
Till lunchen var vi 58 sittande gäster som njöt av en grillad sirloin, dito boerewors med två sorters sallad samt bröd. Vinet hade deltagarna själva tagit med sig. Stämningen var god och konversationen flödade högt och ljudligt.
Vi vill tacka er alla för er generositet, ert glada humör och vänlighet!
Gunilla & Jan Tagesson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar