tisdag, mars 24, 2015

Glasögondagar i Kayamandi

”Are the eyedoctors coming back again this year?” ……..  är en fråga som vännen och medarrangören Madiba har fått många, många gånger nu under sommaren.
Och visst kom vi, och när säsongens glasögondagar i kåkstaden Kayamandi nu har avslutats kan vi också glädjande konstatera att vi återigen slagit rekord i antalet innevånare som vi kunnat hjälpa till en drägligare vardag med nya anpassade glasögon. Hela 450 glasögon utprovades och fick nya ägare under tre hektiska lördagar av skickliga optikerparet Bettan och Janne som fick benäget bistånd av ett team med väl utvalda hjälpredor ur svenskkolonin. Årets rekord kan jämföras med de 240 glasögon som teamet hade samlat in och provat ut under förra säsongen. Nästan en fördubbling jämfört med förra året alltså. Det ska bli mycket spännande att se om vi ytterligare kan slå detta rekord nästkommande säsong.
Att vi över huvud taget har haft möjlighet till denna mycket välkomnande och väldigt uppskattade aktivitet i Kayamandi har vi alla donationer från såväl privatpersoner som företag och organisationer att tacka.
Ett alldeles speciellt tack går i år till:
- Ingrid och Calle som via Lions i Stockholm skänkte ett stort antal alldeles nya glasögon
- Fredagsgolfen som gav ett ekonomiskt bidrag som bland annat möjliggjorde att vi kunde få hit den speciella optikerutrustningen från Sverige som klart underlättar utprovningen av glasögonen. Denna utrustning är för övrigt skänkt av Levins Optik i Västerås som idag drivs av Bettan och Jannes två söner.
- Dessutom vill vi rikta ett stort tack till MAXAB Optik i Vemdalen och JK Optik i Halmstad för mycket generösa donationer.
Som sagt – STORT TACK ALLA!  - som på olika sätt bidragit till denna säsongens stora succé!

Fler bilder från glasögondagarna hittar man HÄR

Vi återkommer senare här på bloggen när det är dags att ta itu med insamlingen till nästa säsongs glasögondagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar