tisdag, mars 24, 2015

Vad gör man i Kapstadens vindistrikt en söndag?

Vi får ofta frågor om allt kul och intressant man kan uppleva här i vindistrikten. Härom dagen fick vi en fråga från en bloggläsare som ville ha tips på vad man kan hitta på att göra i vindistrikten en söndag. En hel del vingårdar är stängda på söndagar, men långt ifrån alla. Kontakta den vingård ni vill besöka och kontrollera deras öppettider, titta in på deras hemsida eller ta en titt i utmärkta "vinbibeln" Platters South African Wine Guide där alla vingårdars öppettider finns angivna.

Här är några andra förslag från oss för en trevlig söndag i vindistrikten (klicka på rubriken för mer info):

SHOP TILL YOU DROP I SOMERSET MALL
I Somerset West ligger Somerset Mall som är en mycket stor och bra shoppinggalleria med nästan 200 olika butiker för den shoppingsugne. Öppet kl 9-17 på söndagar.

VINPROVNING MED CHOKLAD OCH OST
Vackra vingården Lanzerac har trevlig vinprovning med choklad och/eller ost (för barn och ungdomar görs provningen med druvläsk). Vinprovningen, öppen kl 9-16.30 på söndagar, har också en fin butik med allt möjligt kul som anknyter till mat och dryck att shoppa. På Lanzerac kan man också äta en utmärkt söndagslunch.

PITTORESKA STELLENBOSCH STAD
Spendera en dag i den vackra vin- och studentstaden Stellenbosch. Parkera bilen uppe vid kyrkan högst upp på Church Street och strosa sedan nedför samma gata och titta in i alla spännande butiker och gallerier. Här finns också rolig gatukonst, och de gamla vackra ekarna som kantar gatan är även de värda ett foto eller två. Äter eller fikar gör ni till exempel på trevliga Java Café som är öppet hela dagen och kvällen, där ni kan sitta och titta på folklivet.

MINGLA PÅ MARKNAD
Marknaden Root 44 (i korsningen av väg R44 och Annandale Road) har, förutom ett myllrande folkliv, massor med intressanta stånd med mat, handarbeten, kläder, smycken och mycket, mycket annat. Här kan man också äta lunch eller bara ta en fika. Öppet kl 10-16 varje lördag och söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar