torsdag, mars 05, 2015

Det osar hett om världens största cykeltävling

Den nya kortare tävlingssträckan
Cape Argus är, förutom en sydafrikansk dagstidning, världens största cykeltävling med tidtagning och brukar varje år locka cirka 35 000 deltagare från hela världen hit till Kapstaden. Numera är tävlingen omdöpt till Cape Town Cycle Tour, så vi får anta att huvudsponsorn dragit sig tillbaka. Och det är de kanske inte jätteledsna över just nu, för igår kväll kom så det alltmer oundvikliga beslutet att tyvärr ställa in årets tävling på söndag på grund av den stora branden i cykelområdet.

Idag på morgonen skulle man ha börjat bygga all infrastruktur runt tävlingen som måste finnas på plats till på söndag, såsom vätskestationer, läktare, bajamajor, sjukvårdstält, mm. Men det är inte möjligt med all släckningsaktivitet i det brandutsatta området. Det går heller inte att garantera säkerheten för 35000 cyklister i brandområdet nu på söndag om bränder flammar upp på nytt, vilket kommer att vara en påtaglig risk i cirka två veckor framöver säger expertbedömare. Vägarna måste också hållas öppna och framkomliga för de fordon och manskap som arbetar med släckningsarbetet. Och delsträckor som t ex Chapman’s Peak har blivit osäkra och riskfyllda på grund av att de härjats av branden.

Istället uppmanar man nu alla anmälda att delta i ett mindre race man valt att kalla ”Show you care Solidarity Ride” som är ett kortare lopp av typen rundbana i huvudsak belägen på väg M3. Läs mer på tävlingens hemsida HÄR!

Det blir första gången någonsin som de som springer världsberömda Two Oceans Ultra Marathon på 56 km på påsksöndagen den 4 april springer en längre sträcka än cyklisterna tillryggalägger i årets modifierade lopp som endast blir 47 km långt (i stället för 109 km). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar