torsdag, mars 19, 2015

PADS-projektet - statusuppdatering nr 1

PADS-projektet rullar på i full fart och har fått en helt underbar flygande start, tack vare ER alla generösa givare!! I dagsläget har vi tillsammans säkrat skolgången (i alla fall i detta hänseende) för 189 behövande kåkstadsflickor, av uppskattade 224, i Kayamandis ena high school, Makupula. Fantastiskt!

På måndag ska vi träffa projektgruppen på Makupula High School igen, och meddela den glada nyheten att det nu ”bara” fattas R6000 av de R42000 vi behöver för att säkra etapp 1, dvs att inhandla menstruations-kit till hälften av denna high schools flickor för innevarande läsår. Så fort vi fått in dessa R6000 startar vi etapp 2, som syftar till att säkra samma sak för Kayamandis high school nr två. Sedan blir det ytterligare etapper så småningom för att få in pengar till hjälp för ännu fler kåkstadsflickor.

Vad som nu också behövs är att sprida kännedom om PADS-projektet utanför vår snäva Sydafrikakrets. Om ni känner att ni kan och vill hjälpa till med det blir vi förstås oerhört tacksamma. Enklast är att lägga upp en länk till informationen om PADS-projektet här på bloggen i andra sammanhang, t ex andra bloggar, facebook-sidor och liknande. Vi har också gjort iordning ett litet informationsblad i A5-format om projektet, som vi kan maila till den som vill kopiera upp, maila vidare eller anslå på någon anslagstavla. Skicka ett mail till info[at]egi.se så skickar vi informationsbladet med vändande svarsmail.

Imorgon eller övermorgon anländer ett demo-kit som vi kan förevisa för dem av er som är nyfikna på vad det är för finurlig lösning som flickorna kommer att få. Vi tar med det till Fredagsgolfen så ni som är kvar här kan kika på provet där. Vi kommer också att ta ett demo-kit med oss när vi åker till Sverige i slutet av april.

För mer information om projektet och donationsmöjligheter KLICKA HÄR!


Än en gång ett stort och varmt TACK till er som hittills bidragit – och en from förhoppning om att ni som ännu inte gjort det snart ska bestämma er för att ni också vill vara med och hjälpa kåkstadsflickorna.

3 kommentarer:

  1. Tack för ett mycket bra initiativ från er, nu kan ytterligare 10 flickor gå till skolan
    Allan och Eva Nyberg Century City -Täby

    SvaraRadera
    Svar
    1. STORT och varmt TACK för ert generösa bidrag, kära vänner!! Hoppas vi ses i något sammanhang framöver! Allra bästa hälsningar, Samira & Björn

      Radera
    2. Jo, en annan sak - jag tror vår godevän Gabriella som driver facebookgruppen Svenskar i Sydafrika försöker få kontakt med Eva. Hon skriver idag på gruppens sida:
      "Eva Nyberg, kan du vara snäll och inboxa mig? Det gäller gruppen Svenskar i Sydafrika och jag kan inte inboxa dig pga dina säkerhetsinställningar: TACK! Gabriella Kruger"
      MVH
      Samira

      Radera