lördag, mars 14, 2015

Svenskar i Sydafrika - ny högintressant facebookgrupp!

"Detta är en grupp för SVENSKAR som BOR och/eller äger hus i Sydafrika! En sida för oss som bor eller vistas här under en längre period. Min tanke är att använda sidan som en slags anslagstavla och bollplank. Kanske även ett forum där vi kan planera eventuella träffar i framtiden. Skickar du en förfrågan att få gå med i gruppen så kan det hända att jag skickar ett meddelande och be dig bekräfta att du bor eller äger fastighet i SA, enbart i syftet att avgöra att du verkligen bör tillhöra gruppen."

Så skriver vår vän Gabriella K som sedan ett antal år är åretruntboende i Glencairn (i närheten av Simonstown och Fishhoek på Kaphalvön) tillsammans med sin svenska man och två barn. Hon har nyligen startat upp den här facebookgruppen som ett utmärkt forum för oss svenskar som bor i Sydafrika hela eller delar av året. Känner du att du passar in i målgruppen så kan vi varmt rekommendera att du ansöker om medlemsskap i gruppen "Svenskar i Sydafrika". Här är diskussionerna redan i full gång om olika ämnen som berör oss som bor här. Gruppen har för närvarande cirka 170 medlemmar som bor på många olika platser runt om i Sydafrika.

Sedan tidigare finns den utmärkta facebookgruppen "Swedish Society of South Africa", där alla med intresse för Sydafrika kan gå med. Den gruppen har inga krav alls förutom Sydafrikaintresset, och är t ex ett jättebra forum för de som har varit i, eller önskar resa till, Sydafrika, eller vill jobba eller studera här en kortare tid. I den här gruppen spelar det ingen roll var man bor, således. 1088 personer är medlemmar, och vi fyller på med fler varje dag.

Fundera över vilken grupp (eller kanske båda?) du tillhör, gå med och hoppa in i de intressanta diskussionerna, starta själv upp en diskussion och/eller inhämta svar på dina frågor i tidigare publicerade texter.

Vi "ses" på facebook!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar