I år, när vi får besök av barn och barnbarn här nere i Kapstaden, har jag bett Björn att han ska göra om vårt hus till rena Tomtens Julverkstad. Och han har tagit mig på fullaste allvar. Det blinkar, glittrar och glimrar i varje hörn, så barnbarnen och jag kommer att ha glädjefnatt hela julen, och de andra får helt enkelt uthärda.

6 msk senap, varav 2 msk dijon
2 msk socker
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 msk vitvinsvinäger, gärna balsamico
2 dl neutral olja, typ rapsolja (heter Canola oil i Sydafrika)
2 dl finhackad dill
1. Blanda senap, socker, vitvinsvinäger, salt och peppar. Rör om tills sockret smält.
2. Tillsätt oljan i fin stråle under kraftig omrörning, helst med elvisp. OBS! Fin stråle, annars skär såsen sig!
3. Blanda i dillen.

Imorgon ska jag traditionsenligt laga min julpaté (receptet finns sedan tidigare HÄR på bloggen), och tidigt på julaftons morgon hämtar vi barn och barnbarn på flygplatsen, förmodligen rejält trötta efter den långa flygresan. Av den anledningen har vi bestämt oss för att fira anglosaxisk jul i år, så den 24e ugnsbakar vi skinkan på kvällen och provsmakar den varm till middag. Sedan blir det mer traditionellt julaftonsupplägg den 25e istället, med sillabord, Janssons frestelse, skinka med rödkål, dopp i grytan, med mera.
Nu är det jul igen!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar