tisdag, december 15, 2015

Vattenransonering i Western Cape

Dom allra flesta har säkert redan hört talas om att årets vinter var relativt regnfattig och att dammarna därför inte har fyllts tillräckligt för att täcka behovet av vatten nu under sommaren. På många ställen i landet har man redan infört restriktioner och nu har turen kommit till Western Cape att införa vattenransonering.
Egentligen infördes redan för ett tag sedan den så kallade ”Level 1” som innebär 10% besparing jämfört med samma period förra året. Men från och med 1 januari höjer man ribban och inför ”Level 2” vilket innebär att målet blir 20% besparing vilket i sin tur naturligtvis får en del konsekvenser för oss konsumenter.

Låt oss börja med den ekonomiska delen. För att stimulera vattenbesparing kommer man höja priset till en nivå som innebär att den som minskar sin förbrukning med 20 % får samma kostnad för resterande 80% som man hade för 100% innan ”Level 1” och ”Level 2” infördes.

Till de mer praktiska restriktionerna hör bland annat att man efter januari 1 inte får vattna trädgården mellan klockan 9 och 16. Inte ens om bevattningen sker med vattenkanna eller dylikt. Vill man vattna med vattenslang eller automatisk bevattning får detta endast ske högst 1 timme, tisdagar,  torsdagar och lördagar före klockan 9 eller efter klockan 16.
Automatisk påfyllning av pool är inte tillåtet osv.


Övriga restriktioner och kostnadstariffer hittar man HÄR.

Tack Stefan för länktipset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar