lördag, december 05, 2015

PADS-projektet, statusuppdatering nummer 11: fantastisk donation till PADS-projektet!


Tack vare våra vänner Ulla och Sten S. och deras son Fredrik har vi kommit i kontakt med den danska välgörenhetsorganisationen Lauritzen-fonden. För några månader sedan lämnade vi in projektplan och budget och ansökte om bidrag till PADS-projektet. Och nu har vi fått veta att vår ansökan har blivit beviljad - vi får hela 50 000 danska kronor i bidrag för att hjälpa flickorna!! Det här känns helt fantastiskt och vi är verkligen överlyckliga. Vi skickar stora, varma tackkramar till Ulla, Sten och Fredrik S. för tipset och hjälpen!! KLICKA HÄR för att läsa mer om Lauritzen-fondens arbete.

Nu kan vi arbeta i ännu högre tempo för att så många flickor som möjligt ska få hjälp till ett värdigt liv och att kunna gå i skolan utan avbrott varje månad. Men vi behöver också er fortsatta hjälp, kära vänner. Så nu vädjar vi till er igen - även om ni själva redan bidragit med det ni vill lägga till projektet så kanske ni känner andra som skulle kunna vara intresserade av att hjälpa oss att hjälpa flickorna. Eller kanske kan ni tillsammans med era familjer komma fram till att lägga något mindre pengar på julklappar i år än tidigare och istället donera en slant till en eller flera flickor som kommer att bli överlyckliga för de nya möjligheter som en PADS-påse innebär.

PADS-projektets konto och bankgiro 
För R200, motsvarande ca SEK 125, ger ni en flicka ett kit som räcker hela hennes tid på high school. PADS-projektets eget konto och bankgiro är samma som tidigare, dvs:

- ICA-banken kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund)
Bankgiro 5299-9869 är kopplat till kontot ovan, och då är det OCR 927226821928 som gäller.

Ingen som arbetar med PADS-projektet tar betalt för sitt arbete, och administrativa kostnader som bankkostnader och transporter/lagerhållning av PADS-påsar etc. betalas av oss, Samira och Björn. Varenda donerad krona går således helt oavkortat till inköp av dessa kit till flickorna! 

1 flicka = R200 eller SEK 125
5 flickor = R 1 000 eller SEK 625
10 flickor = R 2 000 eller SEK 1 250

TACK kära vänner!
Tillsammans gör vi STOR skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar