onsdag, december 02, 2015

TRE Eatery Bakery Bar

På Victoria Street i Somerset West, andra huset på höger sida om man kör in från Main Road, ligger ett kul nytillskott till krogscenen i Somerset West. Familjedrivna TRE Eatery, Bakery, Bar har en urban "vibe", ni vet lite sådär som i Stellenbosch eller inne i Kapstaden. Vi gjorde ett trevligt lunchbesök med vännerna Elisabeth och Kai, ett besöket som definitivt gav mersmak. Här kan man äta frukost, lunch eller middag men också bara titta in och köpa färskt nybakat bröd och andra bakverk, eller ta en fika. Allt görs för hand på plats, från pastan till peston. Vi testade bland annat deras egen lasagne och den var mycket god. Det finns även ett stort urval fräscha sallader där man till och med kan komponera sin egen. Till efterrätt prövade vi några olika bakverk där den saftiga morotskakan korades till vinnare. Barn upp till tretton års ålder har en egen och ovanligt stor och kul meny på TRE, med en egen drinklista till och med.Konstverket av cymbaler
Inredningen är värd ett eget kapitel. Bord, bänkar och diskar är till stor del gjorda av vindruvslådor som används vid skördearbetet, där vingårdarnas namn ofta står kvar. Mycket av väggutsmyckningen är gjord av en amerikansk konstnär som ägaren Justin hittade på nätet. Men en av Justins vänner, som är trummis i ett band, har blivit av med en hel hög med cymbaler som blivit till ett kul konstverk på en av väggarna.

Men adressen då? tänker ni. Är det tryggt i kvarteren kring Main och Victoria? Justin berättade för oss att kommunen satt igång ett gediget program för att göra det snyggare, trevligare och tryggare downtown Somerset West, i ett allvarligt menat försök att locka tillbaka de breda massorna till dessa kvarter. Numera patrullerar säkerhetsvakter runt i kvarteren dygnet runt, och TRE har även en egen säkerhetsvakt som dörrvakt. Och om man så önskar kan restaurangens kunder parkera sin bil innanför grindarna på baksidan av restaurangen. Soppköket som ligger på Victoria Street snett emot TRE är på väg att flyttas till ett annat ställe borta vid N2an (där det sedan tidigare ligger ett härbärge), och det planteras blommor och snyggas upp för fullt på gatorna.

Kolla att de har fått sina alkoholrättigheter innan ni besöker dem. Det var på väg "any day now" när vi var där, men man vet ju hur det kan vara här i Afrika ibland. Så fort rättigheterna är på plats kommer man att dra igång verksamheten kring den låååånga baren, och så småningom ska det även bli vinprovarkvällar och annat kul inom ramen för den vinklubb man tänker bygga upp.
Zooma in François slipsknut! 

Men varför döper man då en restaurang till TRE? Jo, namnet kommer från italienskans ord för just TRE, och talet TRE är även Justins lyckotal. Eatery, Bakery, Bar är också de TRE ben som verksamheten vilar på.
Vår jättetrevliga servitör François hade till och med tränat in att göra en trehövdad slipsknut! Han berättade att han spenderat många timmar med att studera en instruktionsfilm på youtube och sedan öva framför spegeln innan han lärt sig tekniken. Och när vi var där var den helt perfekt knuten. François hittar ni också ofta på matmarknaden på vingården Lourensford på lördagar och söndagar där TRE deltar med sina hemlagade delikatesser.
Jo, och glöm inte att be Justin, François eller någon annan i den
trevliga personalen att visa er deras roliga köksträdgård i miniformat, men örterna odlade i uppskurna pet-flaskor uppsatta på väggen på baksidan av restaurangen!

HÄR hittar ni restaurangens hemsida! Och HÄR är deras facebooksida där det är bra fart på nyhetsflödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar