lördag, december 12, 2015

Waterkloof överraskar!

Fois gras terrine med äppelklyftor,  hibiscus-variationer, mm
Det har vart lite berg-och-dalbana med kvalitén på Waterkloofs restaurang genom åren. Men härom kvällen blev vi riktigt glatt överraskade. Vi har ju noterat att de tagit sig in på tio-i-topplistan på Eat Out Magazine, och var förstås nyfikna på att se vad som hänt sedan förra säsongen.
Gudomlig pocherad kingklip rullad i "baconspån" med fänkål och koncentrerad tomat
Vi beställde in deras sexrätters avsmakningsmeny. Priset är hela R700, att t ex jämföra med Benguela on Main och Springfontain Eats som tar R550 för sina motsvarigheter. Det började på topp med en helt ljuvlig amuse bouche som var packad med mustiga aromer. Alla rätter serverades mycket vackert upplagda, ibland som rena konstverken. Vackraste uppläggning tyckte vi fois gras hade, och för det mesta matchade smaken utseendet. Allra godast tyckte vi vår lilla läckra kingklip var, tätt följd av den underbara vakteln. Godaste kombinationen av mat och vin var utan tvekan getosten med tryffelpäron och knäckbräck tillsammans med deras kryddiga viognier, isf en förväntad sauvignon blanc - wow! Noteras bör att vinlistan enbart innehåller Waterkloofs egna viner, förutom en brut och brut rosé som de inte gör själva.
Den roligt upplagda men smaklösa pannacottan
Petit four
Den enda plumpen i protokollet blev desserten som var en helt smaklös "Blood peach pannacotta" utan tillstymmelse till persikosmak och med sura tillbehör. Den kunde vi klarat oss utan, trots att även den var mycket vackert upplagd.

Totalt blev det nio rätter, inklusive amuse bouche, liten pre dessert och petit fours till kaffet/notan. En mycket god och minnesvärd kväll!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar