söndag, december 06, 2015

Springfontein

Vi tackar vännerna Lisa och Thomas som har varit på utflykt till 
vingården Springfontein och skickat oss följande reserapport.
För ett par veckor sedan gav sig Lisa och jag av via Hemanus till den lilla byn Stanford. Vi hade läst den positiva recension av Vingården Springfontein här på bloggen och även Ulla och Sten hade varmt rekommenderat stället.
Efter ett stopp i Hermanus med lunch på utmärkta Harbour Rock Seagrill ute vid valbåtarna dvs The New Harbour. Man har fin utsikt därifrån och de har bra sushi och fisk. Bra som alternativ till de mer välbekanta "turistfällorna" vid den vanliga valstranden som ni säkert känner till. Så kom vi till Springfontein via ca 5 km grusväg från Stanford. Det var mycket folk som vinprovade. Vi blev synnerligen familjärt och trevligt välkomnade och fick ett litet hus, Fischermans Cottage, ca 5 min från vingården. Efter god vinprovning av deras viner som kommer från den 3 ha stora vingården var det rast och vila en stund. Av vinerna tyckte vi nog att deras Pinotage var bäst, men smaken är ju som bekant olika.
Klockan sju var det så dags för middag. Deras kock är välkänd och verkligen bra. Man har att välja mellan en 3, 4 eller 5 rätters meny. Vi tycker det är ett toppen koncept eftersom det ger köket möjlighet att verkligen välja de för dagen mest lämpliga råvarorna och kreera goda rätter av dessa.
Man ska som uttrycket säger; ge kunden mer än vad han förväntar sig. Och det fick vi verkligen. Förutom femrätters menyn som vi valde fick vi hela fyra amuse-bouche. Vi valde tre förrätter och en huvudrätt och ostdessert, OldGrouberg with Onion. Så gott och vilken service och vilken god stämning det var. Mätta och belåtna vandrade vi hem i den månbelysta natten. Ja det var en middag det. Dagen efter serverades vi en utmärkt frukost med hembakat bröd, granola etc. Allt lika utsökt!
Så vi kan varmt rekommendera ett besök på vingården Springfontein. Men boka i tid.

Hälsningar Thomas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar