lördag, november 07, 2015

Alternativ till internationellt körkort?

Vår gode vän och flitige bloggläsare Rolf B har skickat oss ett intressant tips som kan vara ett bra och kostnadsfritt alternativ till att skaffa det internationella körkort vi informerade om härom dagen (KLICKA HÄR om ni missade det inlägget). Rolf har ringt till Transportstyrelsen i Sverige, tel 0771-81 81 81, och fått en översättning gjord av sitt svenska körkort. Se bilden nedan. Vi stämde av denna variant med vår nye försäkringsmäklare här i Sydafrika, för att höra om detta alternativ kan tänkas accepteras av de sydafrikanska försäkringsbolagen. Enligt honom kan det variera, och beror på vilket försäkringsbolag man har. Vi har Mutual & Federal som vårt försäkringsbolag, och så här skriver vår mäklare om det: "Mutual & Federal does not insist on an international license, but I do have other companies that insist on it."

Vårt tips blir således: stäm av med er sydafrikanske försäkringsmäklare, alternativt direkt med försäkringsbolaget här i Sydafrika, om det räcker med Transportstyrelsens översättning eller om ni behöver skaffa Internationellt körkort.

En annan variant är ju givetvis att skaffa ett sydafrikanskt körkort, och det håller vi precis på att göra själva. MEN - då måste man först ha fått permanent uppehållstillstånd i Sydafrika och skaffat sig en sydafrikansk ID-bok. Inom fem år efter man har fått sitt permanenta uppehållstillstånd i Sydafrika MÅSTE man nämligen ha skaffat sig ett sydafrikanskt körkort, säger reglementet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar