tisdag, november 03, 2015

Le Quartier Français är sålt

F v: Hector de Galard (affärsutvecklare), Susan Huxter, Analjit Singh och Margot Janse
Den 1 september bytte denna femstjärniga institution i Franschhoek ägare. Susan Huxter, som köpte LQF för 25 år sedan och byggt upp det till den fantastiska anläggning den är idag, sålde då det legendariska boutiquehotellet och den världsberömda restaurangen The Tasting Room till  den indiske miljardären Analjit Singh. LQF är nu införlivat i hans Franschhoekbaserade imperium Leeu Collection. Executive chef holländska Margot Janse är kvar (än så länge?), och det ska bli spännande att se framöver hur verksamheten förändras och förhoppningsvis vidareutvecklas.

I Leeu Collections portfölj finns bland annat redan vingården Dieu Donné, som är en del i det som nu utgör femstjärniga boutiquehotellet Leeu Estates. Även guest hous'et Rusthof har införlivats och ska framöver heta Leeu House. Namnet Leeu lär ha sitt ursprung i att Singh tydligen betyder lejon på sanskrit.

Analjit Singh förälskade sig i Franschhoek när han besökte Kapstaden 2010 i samband med fotbolls-VM. Vi undrar vad nästa steg blir, och vilka fler egendomar som kommer att ingå i det nya imperiet. Vi håller tummarna för att resultatet blir en spännande och intressant ekonomisk injektion för den lilla bergsstaden, och att det ger många av etablissemangen en chans till modernisering, upprustning och ökad konkurrenskraft.

Ett annat uppmärksammat ägarbyte i Franschhoek tidigare i år, var när ingen mindre än Sir Richard Branson köpte välkända Mont Rochelle Hotel and Mountain Vineyard. Den lilla bergsstaden har blivit hett byte för investerare på sistone, minsann. Branson äger sedan tidigare även Ulusaba Private Game Reserve i närheten av Krugerparken.

HÄR kan ni läsa mer om Leeu Collection. Och HÄR kan ni läsa den artikel om LQF och Franschhoek som vi gjorde för lyxiga livsstilsmagasinet First Class Magazine tidigare i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar