torsdag, november 26, 2015

Julfirande i Kapstaden med Svenska Kyrkan

                                                       Pampiga, vackra St Georges Cathedral i Kapstaden

Från vår vän Lena Gutberg, i samarbete med ambulerande präst i Afrika Ulrica Fritzson, har vi fått följande inbjudan till er alla svenskar här i Kapstaden med omnejd:

Välkomna till 3 x Julfirande i region Kapstaden med Svenska Kyrkan 


1. Julbön i St Georges Cathedral Fredag 18 dec kl 18.30 i centrala Kapstaden.

2. Julbön på barnavdelningen på Pollsmoor fängelset Lördag 19 dec kl 9.00
i Tokai utanför Kapstaden. Obs - här kräver myndigheterna att alla som vill delta måste vara över 18 år. Mejla ditt passnummer till Ulrica innan.

3. Julgudstjänst i Somerset West lördag 19 dec kl 14.00
i Anglikanska kyrkan All Saints Church¸16 Oak Street
(”bakom” kommunhuset, första tvärgatan till Andries Pretorius efter Victoria västerut)
Kyrkkaffe/te med lussekatter

Vill Du hjälpa till med att spela och/eller sjunga?
Hör då gärna av Dig till Ulrica Fritzson (nedan) eller Lena Gutberg, präst och "halvårsboende" i Somerset West: lena@gutberg.com


Detta är Julgudstjänstpremiär för ny satsning på södra och östra Afrika: Svenska Kyrkan i Utlandet har beslutat sig för att också vara närvarande i Afrika, i första hand i de södra och östra delarna. Vi vill erbjuda de svenskar som inte bor i Sverige att ta del av kyrkans tjänster så som gudstjänst, samtal, dop, konfirmation, diakonal solidaritet, teologiska samtal, samlingar vid högtider, mm. Kontinuerligt kommer därför jag, Ulrica Fritzson ambulerande präst i Afrika, att besöka Västra Kapprovinsen och Kapstaden för gudstjänster, samtal och diakonal solidaritet. Varmt välkomna att ta kontakt utifrån de behov och önskemål som kan uppstå.

Som ett diakonalt led i vårt arbete kommer vi under ett par års tid erbjudas att följa barn och ungdomar på Pollsmoor fängelset i Tokai och stötta dem med skolarbete och sjukvårdsinsatser. Vi kommer att vara välkomna att kontinuerligt fira gudstjänster och ha samtal tillsammans med dem.

I december firar vi våra första julgudstjänster med kaffe och nåt julgott. Alla ni som bor eller befinner er i Kapstaden-området är varmt välkomna att delta.

Ulrica Fritzson

AMBULERANDE PRÄST, AFRIKA/ITINERANT PRIEST, AFRICA
SVENSKA KYRKAN I UTLANDET/SWEDISH CHURCH ABROAD
MOBILE PHONE: +46 (0)72-505 5732
EMAIL: ulrica.fritzson@svenskakyrkan.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar