måndag, november 09, 2015

Garden Route del 2: Head Over Hills - en lyxig och spektakulär fullträff

Knysna är en trevlig liten kuststad som är känd för sin fina skyddade lagun. På östra sidan av gattet som leder in och ut från lagunen ligger det fashionabla området The Heads högt uppe över havet. Här ligger makalöst dyra och lyxiga villor, och även det jättestora området Pezula med flera lyxiga estates, den berömda golfbanan med samma namn och det femstjärniga lyxhotellet Conrad Pezula. MEN – här ligger också ett svenskägt femstjärnigt ”luxury retreat” vid namn Head Over Hills! Vi har länge varit nyfikna på att besöka svenska paret Martin och Therese Hansson, som köpte den vackra egendomen 2014 och slog upp dörrarna för ganska exakt ett år sedan, och nu är det äntligen dags.
När Therese möter oss och slår upp dörrarna tror vi knappt våra ögon. Utsikten är helt makalös över havet, inloppet till lagunen och de dramatiska, höga klipporna! Under våra tre dagar här kunde vi aldrig riktigt se oss mätta, och spenderade varje ledig stund ute på någon av de härliga terrasserna. Vi inkvarteras i en av de tre eleganta sviterna, Whale suit, med en kul halvtrappa upp till den stora badrumsavdelningen. Rummet har egen terrass med sköna sittmöbler och härliga vilstolar, och förstås den makalösa utsikten som alla hotellets åtta rum kan njuta av. 
Inredning är verkligen förstklassig, från de underbart sköna sängarna till det jättesöta läckert röda lilla SMEG-kylskåpet. Och då får vi även höra att Hästen-sängar i storlek king size är på väg att levereras till alla sviterna – wow!! Rodney, Head Over Hills egen kock, och övrig kökspersonal skämmer bort oss med underbara maträtter under vår vistelse. Och en dag serveras vi den mest sagolika sushi- och ostronbuffé med härligt sydafrikanskt bubbel ute på terrassen. Andra dagar kan Martin och Therese samla gästerna i grillavdelningen ute på terrassen, som är den absolut perfekta platsen för ett minglande grillparty en ljummen sommarkväll. På terrassen finns också en fin pool och en ljuvlig jacuzzi, där gästerna ofta samlas.
Vi gör även en liten tur ner i den fina lilla vinkällare som Martin nyligen byggt klart. Här botaniserar vi bland hans samlingar och hittar utmärkta viner till våra kulinariska högtidsstunder. Andra dagar och kvällar gör vi utflykter i omgivningarna. Här finns flera utmärkta golfbanor och faktiskt även en del bra vingårdar, trots att vi är så långt från de egentliga vindistrikten. Martin och Therese samarbetar också med ett företag som gör guidade båtturer både inne i och utanför lagunen, och man kan på det här sättet komma i närkontakt med både valar, sälar och delfiner. Men dessa kan man faktiskt också se från terrassen på Head Over Hills om man har lite tur. Och vill man ha en glad kväll i Knysnas Waterfront och slippa köra bil, kan man beställa skjuts till och från med Head Over Hills limousineleganta Mercedesbuss. JJ’s Seafood Restaurant till exempel kan vi, efter en mycket god middag, verkligen rekommendera.


Det var svårt att checka ut efter våra underbara dagar på Head Over Hills. Detta fantastiska paradis kan vi verkligen rekommendera! HÄR hittar ni hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar