Här finns massor med spännande att uppleva! Eller vad sägs om bland annat en glashytta med vackert konstglas, chokladtillverkning från grunden, vinprovning förstås, mikrobryggeri (som samarbetar med Åbro!) med många utmärkta ölsorter, biltongtillverkning, grapperia och flera bra restaurangalternativ, där Bertus Basson Restaurant är den nyaste och elegantaste.
Chokladtillverkningen får ni verkligen inte missa! Här tillverkas massor med läcker artisanchoklad helt från grunden, berättar chokladmäster De Villiers när vi träffar honom. Det finns inte många ställen i världen faktiskt som gör hela processen själva, från "bean to bar". Chokladen tillverkas av flera olika sorters bönor från olika håll i världen som rostas och mals på plats. Kakaohalten varierar också, och resultatet blir en jättestort utbud av chokladkakor, praliner och ganacher. Man kan göra olika sorters provningar, och vi gjorde en som påminner om en vinprovning där man under sakkunnig guidning får sitta ner och prova olika sorters choklader. Mycket trevligt och lärorikt!
En liknande provning, fast av olika ölsorter, kan man göra på Cape Brewing Company i huset bredvid, som har en tysk bryggarmästare som leder verksamheten. Här sippade vi på en bra IPA (indian pale ale), klassisk lager, två sorters weiss och en Octoberfest Lager som bara bryggs i oktober. Vinnare blev Amber Weiss och Octoberfest.
Den läckra silverfisken |
KLICKA HÄR så kommer ni till hemsidan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar